Kindvriendelijk huis in 3 stappen

Kinderen willen altijd alle hoekjes en gaatjes zien en ontdekken, en dat is leuk maar dan is het natuurlijk ook erg fijn als je gewoon je ding kan doen zonder steeds bang te hoeven zijn dat je kindje met de schoonmaakmiddelen aan het spelen is of met de vinger in het stopcontact zit!

Ik ga jou vertellen hoe je in 3 stappen je huis helemaal veilig maakt voor je kindje!

Stap 1: Let the magnets do it’s thing!

Het belangrijkste vind ik persoonlijk dat de kinderen niet bij de lage kastjes en opbergruimtes kunnen waar gevaarlijke of belangrijke dingen in kunnen zitten. In de meeste gevallen zijn dat schoonmaakmiddelen. Of het kunnen ook belangrijke papieren zijn die je opgeborgen hebt in, bijvoorbeeld, de dressoir. Ik persoonlijk ben geen fan van slotjes en dergelijke en dus gelukkig is er een hele goede alternatief: magneetjes!

Magneetjes zijn super simpel en je hebt er verschillende soorten van, zo is er altijd wel een passende te vinden. Je hebt bijvoorbeeld magneetsnappers, of magneetbandjes. Dit bevestig je gewoon aan de (kast)deur waar je je kindje niet bij wilt. Alle soorten zijn super simpel te bevestigen en het is dan ook echt een klus van circa 10 minuutjes maar.

Je kunt er niets van zien en je deurtjes worden er dus ook niet lelijker op, en je spullen zijn veilig!

Stap 2: Een ongeluk zit in een klein hoekje

Natuurlijk wordt je kindje steeds langer en op een gegeven moment bereiken ze een lengte waarbij hun hoofd langs die enge hoeken van de tafel komt. Nu is het dus hoog tijd om die hoekjes af te dekken! Je hebt diverse varianten van hoekbeschermers. Persoonlijk vind ik de hoekbeschermers die alleen de boven of onderkant beschermen niks. Ook die de zelfde vorm hebben als de hoek zelf vind ik niet veilig genoeg. Als je er dan toch gebruik van gaat maken, kan je net zo goed voor volle bescherming gaan! Mijn keus gaat uit naar hoekbeschermers die een ronde vorm hebben in plaats van hoekig en die zowel de onder- als bovenhoek beschermen.

Stap 3: Weg met die gaatjes!

En natuurlijk komt er dan ook een moment dat je kindje de stopcontacten in je huis heel interessant gaat vinden (en dan niet alleen om naar te kijken). Ze willen er met hun kleine vingertjes aan gaan zitten en in de kleine gaatjes proberen te stoppen.

Daar moet natuurlijk ook iets aan gedaan worden. Hier hebben we de al zo bekende stopcontactbeschermers voor.

Ze zijn erg simpel in gebruik. Het bestaat uit 2 delen, de ene deel maak je vast aan de stopcontact, en het andere deel is eigenlijk de “sleutel” waarmee je het open kan maken door er een draai aan te geven. Super simpel en veilig!

Dat waren voor mij de 3 meest belangrijke veiligheidsmaatregelen die je moet nemen voor een echt kindvriendelijk huis. Ik vind het enorm geruststellend dat deze 3 dingen iniedergeval kindveilig zijn.

Heb je nog meer tips of vind jij dat er nog iets is wat toch ook echt beschermd moet worden tegen kinderen, ik lees het allemaal heel graag. Dus laat me je ideeën weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *